Voor een optimale werking van de site en afstemming van uw wensen, maakt deze website gebruik van cookies. Voor meer informatie omtrent de werking van deze cookies verwijzen wij u door naar ons Online Privacy Statement.

Sluiten

Bent u er ook bij?

Regelarm werken

In 2011 is VWS met het Experiment Regelarme Instelling (ERAI) gestart. De toenmalige staatssecretaris sprak de hoop uit dat deze experimenten zouden bijdragen aan een andere kijk op zorg. Is het mogelijk om de kwaliteit van zorg anders te benaderen en meer rekening te houden met de behoefte van de cliënt? Hoe krijgt de cliënt meer zeggenschap in de beslissingen die betrokkenen in de zorgketen maken? En op welke manier kunnen zorgverleners meer ruimte krijgen in hun dagelijkse werkzaamheden, zodat maximaal aangesloten kan worden bij de behoefte van de cliënt? De roep om administratieve lastenverlichting is luider dan ooit en vertaalt zich in meer regelruimte en meer steun op vertrouwen. Wij nemen u graag mee in de wereld van Regelarm.

Op dinsdag 23 januari 2018 vindt het Seminar Regelarm plaats in het KPMG kantoor te Amstelveen. Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos en levert u 3 PE punten op.

Workshops
U kunt deelnemen aan één van de volgende drie workshops:

Workshop 1: Beleid inkoop in relatie tot Regelarm:
Vanuit het Zorgkantoor de doorkijk maken naar hoe zij de komende 2/3 jaar afspraken willen gaan maken met de aanbieders, mede in het licht van Regelarm.

Workshop 2: Dilemma’s en uitdagingen bij kanteling van de organisatie:
Welke dilemma’s en uitdagingen kom je als organisatie tegen bij de implementatie van Regelarm en hoe ga je hiermee als organisatie om.

Workshop 3: Hoe stuur je op gedrag:
In deze workshop wordt inzicht gegeven in de sturing op gedrag en de wijze van verantwoording afleggen.

Quickscan Regelarm
Regelarm betekent niet dat u niets meer hoeft te doen. Sterker nog, als organisatie moet u heel goed weten hoe het werkt. Het vraagt om een volwassen organisatie, waardoor er grip is op zowel de harde als de zachte factoren van uw bedrijfsvoering. Dat is de visie van KPMG. Wij hebben de tool ‘Quickscan Regelarm’ ontwikkeld waarmee zorginstellingen zichzelf kunnen toetsen op de elementaire onderdelen van regelarm. Nieuwsgierig of uw organisatie klaar is om meer regelarm te werken? Vul de scan in en uw resultaten worden meegenomen in de vorm van een benchmark en tijdens het seminar toegelicht. Wanneer u wilt, kunt u na het congres een individuele terugkoppeling ontvangen over uw eigen antwoorden.

Vul de Quickscan Regelarm in Klik hier voor het invullen van de vragenlijst.

Event info

Datum
Dinsdag 23 januari 2018

Tijd
13.30 - 17.30 uur

Locatie
KPMG kantoor
Laan van Langerhuize 1
1186 DS Amstelveen

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique van de Wiel.